Logotype
Logotype
Logotype

Hei, Jämtland Härjedalen alue, mitä kuuluu?

Vuosi sitten Jämtland Härjedalen alue päätti päivittää KIBIn mediaratkaisun. Odotukset olivat suuret, sillä alueellisen kuvantamisratkaisun tarve oli kiireellinen. Matias Wurschmidt-Wang, Jämtland Härjedalen alueen e-terveydenhuollon järjestelmäarkkitehti kertoi organisaation tyytymättömyydestä nykytilanteeseen:

“Ihmiset olivat turhautuneita siihen, että java-pohjainen kuvantamisratkaisu ei ollut riittävän hyvä. Esimerkiksi yhden kuvan tai asiakirjan lataaminen saattoi kestää jopa 20 sekuntia”, kertoi Matias.

Nyt on kulunut vuosi, ja soitimme Matiakselle kysyäksemme, mitä kuluneen vuoden aikana on tapahtunut.

“Saavutimme todella hyviä tuloksia KIBIn kuvantamisratkaisun uudella päivitetyllä versiolla, latausajat lyhenivät 6–7 sekuntiin. Päätimme samalla ottaa käyttöön muitakin KIBIn ratkaisuja ja sovimme uusista käyttöönottoprojekteista”, Matias kertoo.

Jämtland Härjedalen alue päätti siirtyä käyttämään KIBIn teknistä Rialto alustaa, mahdollistaakseen tiiviimmän integraation KIBIn media-arkiston ja Jämtland Härjedalen alueen käyttämän Cambio COSMIC -potilaskertomusjärjestelmän välillä.

“Rialto käyttöönotto aloitettiin lokakuussa 2016, ja 30. lokakuuta 2017 alkoi toinen vaihe, jonka aikana päivitämme kaikki järjestelmän sovellukset tuotannon jatkuessa katkeamatta. Käyttäjät eivät edes tule huomaamaan järjestelmäpäivitystä heidän päivittäisessä työssään. Tämä vaihe on tärkeä ennen siirtymistä kolmanteen vaiheeseen, joka on vuorossa talvella/keväällä 2018. Kolmannessa vaiheessa otamme käyttöön KIBI-järjestelmässä Dicom muotoiset ultraäänitutkimukset sekä COSMIC-potilaskertomusjärjestelmä integraation.”

Miltä näyttää KIBIn ja Region Jämtland Härjedalen alueen lähitulevaisuus?

“Ykköstavoitteemme on tarjota parasta mahdollista terveydenhoitoa alueen asukkaille. Meille on itsestään selvää, että otamme käyttöön uusinta teknologiaa. Alue on maantieteellisesti laaja, ja alueella on vain yksi sairaala. Uuden teknologian ansiosta lääkärimme Östersundissa voivat tutkia satojen kilometrien päässä olevia potilaita reaaliajassa kameroiden välityksellä. Tämä ratkaisu, joka mahdollistaa etätutkimukset, on kehitetty yhdessä SIGMAn kanssa. Olemme myös lanseerannut mielenkiintoisia pilottiprojekteja, esimerkiksi projektin, jossa Östersundin sairaalan avanneosasto voi tallentaa kuvia KIBI järjestelmään. Kaikki nämä tekniset innovaatiot edellyttävät vakaata tietojärjestelmäalustaa sekä toimivia kuvantamisratkaisuja. Nämä ovat niitä teknologiaratkaisuja, joiden toteutuksessa tarvitsemme KIBI ratkaisuja.”

Matias korostaa, että Jämtland Härjedalen alue näkee KIBI ratkaisujen täydentävän alueen muita tietojärjestelmiä, tämä on KIBI ratkaisujen vahvuus.

Julkaistu: 2017-12-11
Jaa sivut
Facebook Linkedin

Kuinka voimme auttaa sinua?

Logotype

KIBI parempaa terveydenhuoltoa Pohjoismaissa! KIBIn potilastietojen hallintajärjestelmiä ja diagnostiikkatuotteita käytetään yli 100 pohjoismaisessa sairaalassa perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa.

Osoite

Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa, Finland
+358 400 45 17 24
info@kibi.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Syötä koodi: captcha

Seuraa meitä

Linkedin LinkedIn