Logotype
Logotype
Logotype

KIBI Media avaa uusia näkymiä Ruotsin Norrbottenissa

Kun Norrbottenin maakäräjät (NLL) päätti sijoittaa uuteen potilaskertomusjärjestelmään liitettyyn mediansäilytysjärjestelmään, sitä ei tarvinnut kaukaa etsiä. KIBIn potilastietojen skannaustoiminto on ollut organisaation käytössä jo pitkään, joten NLL ryhtyi jo varhaisessa vaiheessa selvittämään, voisiko KIBI tarjota toimintoja myös kuvien katseluun, videoiden tallennukseen sekä hoitotietojen dokumentointiin. Ratkaisuksi löytyi KIBI Media.

 

Torbjörn Wikström on toiminut Norrbottenin maakäräjien toiminnankehittäjänä vuodesta 2011 lähtien. Hänen työnkuvaansa kuuluu IT-järjestelmien sekä NLL:n sisäisten ja ulkoisten Internet-sivustojen sekä media-arkiston kehittäminen.

– Kun minä tulin mukaan kuvaan oli päätös KIBI Median hankinnasta jo tehty. Tarpeemme olivat selvät, tarvitsimme nykyaikaisen ja turvallisen mediankäsittelyjärjestelmän, joka täyttäisi koko organisaation tarpeet Jällivaaran, Kainuun, Kiirunan, Piitimen ja Sunderbyn sairaaloissa sekä maakäräjien toiminta-alueen terveyskeskuksissa, kertoo Torbjörn Wikström.

Vaatimukset olivat kovat. Yhden mediakatselimen piti kyetä käsittelemään miljoonia arkistoituja kuvia, videoita ja asiakirjoja sekä täyttää modernin terveydenhuollon käyttötarpeet ja vaatimukset.

Käyttöönotto tapahtui vaiheittain, ensi vaiheessa KIBI Mediaa testattiin Sunderbyn ihotautiosastolla sekä korva-, nenä- ja kurkkutautien klinikalla.

– Täällä hoitohenkilökunta kokeilee uusia laitteita, järjestelmiä ja apuvälineitä tositilanteissa, selittää Torbjörn Wikström. Joten täällä näemme heti miten laitteet ja järjestelmät toimivat käytännössä.

Käyttöönottopäätöksen kannalta yksi tärkeä ominaisuus KIBI Mediassa oli se, että järjestelmä on WEB-pohjainen joka mahdollistaa mediakatselimen yhteiskäytön NLL:n käytössä olevan potilaskertomusjärjestelmän kanssa.

– Käytössämme oleva järjestelmä on VAS-järjestelmä, johon KIBI Mediajärjestelmä on integroitu.

 

Torbjörn näkee KIBI Mediassa useita etuja:
– Näemme jo nyt, että jatkossa haluamme käyttää KIBI Mediaa myös koulutustarkoituksiin. Mahdollisuus analysoida ja vertailla kuvia ja videoita herättää kiinnostusta monilla eri osastoilla. KIBI Media käsittää toimintoja, jotka mahdollistavat kuvien ja videoiden editoinnin ja kommentoinnin. Mahdollisuus analysoida kuvan kohteita ja vertailla historiallista kuvamateriaalia sekä varastoida, editoida ja toistaa videoita on suuri etu. KIBI Mediassa on se hyvä puoli, että sen ominaisuudet eivät pelkästään avaa uusia mahdollisuuksia vaan mahdollistavat myös KIBI Median mukauttamisen organisaation tuleviin tarpeisiin. Esimerkiksi media-arkisto voi oikealla tavalla käytettynä vähentää käyntejä sairaalassa, mistä on etua sekä potilaille että hoito-organisaatiolle. Norrbotten on suuri maakunta, jossa välimatkat ovat pitkiä.

 

Miten yhteistyö KIBIn kanssa on sujunut?
– Yleisesti ottaen sanoisin, että erittäin hyvin. Tilaajana on tärkeää pyrkiä selkeyteen ja pragmaattisuuteen ja pitää mielessä tietty punainen lanka. Minusta KIBI on ymmärtänyt hyvin tarpeemme ja reakoinut ehdottamiimme parannusehdotuksiin nopeasti. Arvostamme myös sitä, että KIBI suhtautuu potilasturvallisuuteen erittäin vakavasti ja noudattaa tiukasti kaikkia potilastietolakeja.

KIBI Mediaa käytetään nykyään kuvankatselujärjestelmänä koko NLL:ssä, johon hoitohenkilöstö voi tallentaa kuvia, videoita ja raportteja. Käyttöönottoprojektin on tarkoitus päättyä maaliskuussa 2016 kun suorakytkettyjen endoskooppien pilottiprojektin on toteutettu. Seuraavassa vaiheessa on suunnitelmissa suorakytkettyjen endoskooppien ja leikkausmikroskooppien liittäminen ja käyttöönotto.

– Toimintamme tehostuu koko ajan, ja on ilahduttavaa tietää, että näin toimimalla autamme parantamaan potilaiden hoitoa, sanoo Torbjörn Wikström lopuksi.

Julkaistu: 2016-02-05
Jaa sivut
Facebook Linkedin

Kuinka voimme auttaa sinua?

Logotype

KIBI parempaa terveydenhuoltoa Pohjoismaissa! KIBIn potilastietojen hallintajärjestelmiä ja diagnostiikkatuotteita käytetään yli 100 pohjoismaisessa sairaalassa perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa.

Osoite

Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa, Finland
+358 400 45 17 24
info@kibi.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Syötä koodi: captcha

Seuraa meitä

Linkedin LinkedIn